Over 1712

 

 

1712 is een hulplijn voor elke burger die vragen heeft over geweld, misbruik en kindermishandeling. Ervaren hulpverleners van de Centra voor Algemeen Welzijnswerk en de Vertrouwenscentra Kindermishandeling staan je bij. Ze geven je informatie en advies of verwijzen je door naar verdere hulp.

Je kan de medewerkers bellen van maandag tot vrijdag tussen 9 en 17u . Mailen kan natuurlijk altijd.

Zij luisteren naar jou en denken samen met jou na welke dingen je zou kunnen doen of aan wie je zou kunnen vragen om iets te doen. 

1712 is anoniem. Je hoeft niet te zeggen wie je bent. Als je belt staat daarna het telefoonnummer niet op de telefoonrekening. Iemand anders hoeft dus niet te weten dat je naar 1712 gebeld hebt.

In samenwerking met

 • Sint-Guido Instituut Anderlecht (+12)
 • Arktos Limburg POT
 • Sint Jozef Instituut Bokrijk Genk
 • Jongeren via Cachet vzw
 • Leonardo lyceum Antwerepn ( losse jongeren , niet structureel een klas)
 • OLVP Sint-Niklaas ( losse jongeren, niet structureel een klas)
Je belt, mailt en chat 1712 in alle vertrouwen

Je belt, mailt en chat 1712 in alle vertrouwen

Als je belt naar 1712 is dat niet te zien op de telefoonrekening. En je hoeft niet te zeggen wie je bent. Dat kan dus anoniem.

Je gesprekspartner moet zich ook houden aan beroepsgeheim. Daar is maar 1 uitzondering op: als er in een noodsituatie ernstig gevaar dreigt, en er geen andere manier is om dat gevaar te stoppen.

Normaal zetten hulpverleners geen verdere stappen zonder dat jij daarvan op de hoogte bent.

Bel 1712!

Bel 1712!

Maak je zelf geweld mee?  Ben je bezorgd om iemand anders of zit je met een vermoeden van geweld? 
Heb je ooit geweld meegemaakt en zit het je nog altijd dwars? Ben je bang dat je soms je zelfbeheersing verliest en zelf iemand ongewenst pijn doet? Doe je mee met een groep pesters en voel je je daar schuldig over? Bel dan 1712.
1712 is er voor jou: kind, jongere, volwassene en oudere. 1712 is er voor elke vraag over elke vorm van geweld of misbruik. 1712 is er voor slachtoffer en dader, jongen en meisje

Je kan 1712 bellen elke werkdag, van maandag tot vrijdag, van 9 tot 17 uur. 
Het gesprek is gratis. Het gesprek is discreet: jouw oproep naar 1712 verschijnt niet op de telefoonrekening en je hoeft niet te zeggen wie je bent.

Wat doet 1712?

 • We nemen de tijd om goed naar jou te luisteren.
 • We geven informatie over wat je allemaal meemaakt en wie je daarbij zou kunnen helpen. We vertellen wat je wel en niet kan doen.
 • We geven advies en tips
 • We denken samen met jou na over wat je best wel en best niet zou kunnen doen. We laten de beslissingen aan jou over. Tenzij je in gevaar bent. Dan komen we in actie.
 • We kunnen zorgen dat je bij de juiste hulp terecht komt.

Een initiatief van

1712
Vlaamse overheid
CAW
Vertrouwenscentrum

Webmaster

Steunpunt Algemeen Welzijnswerk
HolonCom

Officieel lid van

Trusty